Sladká rýžová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká rýžová polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 8258 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
5 dl | Mléko polotučné |
80 g | Rýže loupaná |
3 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 580kJ
17% Sacharidy 63 g
41% Tuky 31 g
7% Sodík 144 mg
36% Bílkoviny 20 g
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 455,2mg |
Draslík | 63,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 432,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 153,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rýže loupaná, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sladká rýžová polévka postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme do měkka v osolené vodě. |
2 | Zalijeme mlékem, převaříme, přidáme smetanu, vanilkový cukr a rozšlehané žloutky. Nakonec podle chuti dosladíme. |