Jednoduchý recept

Karamelová jablka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8264

Ingredience

Jablka
120 g Cukr krupice
4 ks Jablka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
3 kávová lžička Sezam - semena
Těsto
60 g Mouka kukuřičná
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 839 kcal
Kilojoule 3 509kJ
23% Sacharidy 83 g
74% Tuky 56 g
2% Sodík 45 mg
13% Bílkoviny 7 g

Karamelová jablka postup přípravy receptu:

1

Na těsto smícháme rozšlehaná vejce s mouku, kukuřičnou moukou a přidáme trochu vody tak, aby vzniklo husté těstíčko.

2

Jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a ponoříme do těsta.

3

Smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším ohni až změknou a zezlátnou. Během smažení obracíme.

4

Necháme rozpustit cukr, když zezlátne a získá karamelovou barvu vložíme jablka a smažíme další cca 1min.

5

Hotová jablka obalíme v sezamových semínkách. Rychle je ponoříme do ledové vody, aby karamelová krusta zpevnila a ihned podáváme.

Poznámka

Talíř před servírováním můžeme pokapat sezamovým olejem

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept