Bambusové výhonky s paprikami a výhonky alfalfa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bambusové výhonky s paprikami a výhonky alfalfa
Bambusové výhonky s paprikami a výhonky alfalfa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8267 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Bambusové výhonky |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Krevetová pasta |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
100 g | Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 830,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Omáčka Hoisin, Paprika červená, Paprika zelená, Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevetová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bambusové výhonky s paprikami a výhonky alfalfa postup přípravy receptu:
1 | Nejprve nakrájíme bambusové výhonky na šikmé plátky. |
2 | Papriky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Koriandr opláchneme, necháme okapat, lístky otrháme a nasekáme najemno. |
3 | Ve woku rozpálíme olej a papriky krátce orestujeme. Poté přidáme bambusové výhonky, krevetovou pastu a omáčku hoi-sin. Vše promícháme a opečeme. |
4 | Nakonec vmícháme výhonky alfalfa a krátce prohřejeme. |
5 | Rozdělíme na talíře, posypeme koriandrovými lístky a podáváme. |