Lilek s cibulkou

20 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek upečeme po všech stranách v troubě. Po upečení musí být měkký, slupka je černá, ale ne spálená. Lilek oloupeme a omyjeme. Na prkénku z něj vymačkáme šťávu, rozsekáme jej nožem a dáme do porcelánové mísy.
  • 2
    V míse lilek smícháme s olejem a mícháme tak dlouho, až hmota zbělí. Přidáme citronovou šťávu, sůl a nastrouhaný česnek.
  • 3
    Podáváme s drobně nakrájenou cibulí a zdobíme dílky rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.