Tuňák se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák se žampiony
Tuňák se žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 8290 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
10 g | Petržel - nať |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 555,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 80,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuňák obecný, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tuňák se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso z tuňáka nakrájíme na porce a osolíme. |
2 | Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a papriku, podlijeme a podusíme. |
3 | Když žampiony změknou, přilijeme smetanu rozšlehanou s moukou. |
4 | Porce ryby vložíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a pečeme ve vyhřáté troubě. |
5 | Hotový pokrm posypeme petrželkou a podáváme. |