Recept

Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 8298
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Brambory
300 g Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Olej stolní
400 g Paprikové lusky čerstvé
400 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 997kJ
7% Sacharidy 24 g
36% Tuky 27 g
9% Sodík 189 mg
62% Bílkoviny 35 g
Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami

Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kostky a osolíme.

2

Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, cibuli, rajčata a brambory na silnější kousky. Na špejle nebo na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, papriky, rajčata a brambory. Osolíme a opékáme v troubě nebo na rožni. Maso často poléváme, dokud nezměkne.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami
Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami nás jako výsledný pokrm moc nenadchl. Maso mi bohužel moc nezměklo, takže se asi vrátíme k tradičnímu vepřovému a kuřecímu. Ale třeba další „kuchař“, který tento recept ukuchtí, si povede mnohem lépe blink. Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami jsme jedli jen já s manželem, malému synovi jsem pokrm raději nedávala (ten si pomlaskával nad vídeňským hovězím gulášem, který jsem stihla připravit tongue), protože jsem se bála, že by maso stejně nerozkousal. Chce to dělat asi při menší teplotě a hooooodně podlévat a polévat blink.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept