Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami
Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8298 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
300 g | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
400 g | Paprikové lusky čerstvé |
400 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 87,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 116,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky a osolíme. |
2 | Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, cibuli, rajčata a brambory na silnější kousky. Na špejle nebo na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, papriky, rajčata a brambory. Osolíme a opékáme v troubě nebo na rožni. Maso často poléváme, dokud nezměkne. |
Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami nás jako výsledný pokrm moc nenadchl. Maso mi bohužel moc nezměklo, takže se asi vrátíme k tradičnímu vepřovému a kuřecímu. Ale třeba další „kuchař“, který tento recept ukuchtí, si povede mnohem lépe