Bramborová polévka na kyselo

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Vápník
64 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory opláchneme a nakrájíme na tenčí plátky. Zalijeme je vývarem, přidáme opláchnuté houby a bobkový list a částečně uvaříme.
  • 2
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji odvarem z brambor a nejméně půl hodiny vaříme.
  • 3
    Potom zásmažku vlijeme do předvařených brambor a dobře promícháme.
  • 4
    Uvedeme do varu, přilijeme mléko a zvolna vaříme, až jsou brambory téměř měkké, ne rozvařené.
  • 5
    Nakonec polévku dochutíme octem a polévkovým kořením a přisolíme.
  • 6
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.