Jehněčí se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí se špenátem
Jehněčí se špenátem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8300 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Cibule |
800 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Sádlo škvařené |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 198,7mg |
Draslík | 795,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a obalíme v polovině dávky mouky. Dáme na rozpálené sádlo opéci dorůžova. Maso vyjmeme. |
2 | Ve zbylém tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli i s natí. |
3 | Špenát omyjeme a hrubě nasekáme. Opečené maso a špenát vložíme na cibulový základ, podlijeme a dusíme. Když je maso měkké, zaprášíme je zbylou moukou a povaříme. |
4 | Podáváme s kyselou smetanou. |
Poznámka
Použijeme mladou cibulku s natí.