Zelenina se sýrem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina se sýrem a vejci
Zelenina se sýrem a vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8308 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
120 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
320 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 285,6mg |
Draslík | 550,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelenina se sýrem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky zbavené jader nakrájíme na nudličky. |
2 | Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky, oloupaná, na nudličky nakrájená rajčata a vše podusíme. |
3 | Potom přidáme na kousky nakrájený sýr, rozšlehaná vejce a sekanou petrželku. Promícháme a necháme ztuhnout. Nakonec pokrm podle chuti osolíme. |
4 | Podáváme s opečenými bramborami nebo s černým chlebem. |
Poznámka
Použijeme červené papriky.