Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Škubánky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 832

Ingredience

1000 g Brambory
150 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 108kJ
16% Sacharidy 59 g
34% Tuky 26 g
12% Sodík 246 mg
18% Bílkoviny 10 g

Škubánky postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do slané vroucí vody.

2

Jakmile jsou brambory měkké, tak scedíme půlku vody z brambor do připravené nádoby. Obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik děr a do nich nasypeme mouku. Zalijeme asi polovinou slité vody a přikryjeme poklicí.

3

Brambory necháme stát asi 20 minut na nejmenším plameni dokud se mouka nepropaří.

4

Pak přebytečnou vodu, pokud nějaká bude, slijeme a brambory i s moukou propracujeme na husté těsto bez hrudek, musí být hladké.

5

Dle chuti osolíme.

6

Hotové škubánky podáváme tak, že si namočíme lžíci v sádle a vykrajujeme škubánky z těsta přímo na talíř.

Poznámka

Posypeme je buď mákem s cukrem nebo tvarohem s cukrem a omastíme sádlem či máslem. Množství vody upravíme podle potřeby.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Škubánky
Asi jsem slila málo vody, protože moje škubánky byly tentokrát řidší. Nicméně byly moc dobré. Místo sádla používám máslo a nejraději je máme s jablky rozvařenými s cukrem a vanilkou.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept