Jednoduchý recept

Maso v rýži a zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8325

Ingredience

2 ks Brambory
4 ks Cibule
150 ml Olej stolní
5 ks Paprika zelená
6 ks Rajčata
500 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
500 g Vepřové maso libové
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,200 kcal
Kilojoule 5 020kJ
35% Sacharidy 126 g
81% Tuky 61 g
5% Sodík 94 mg
62% Bílkoviny 35 g

Maso v rýži a zelenině postup přípravy receptu:

1

Na řízky nakrájíme očištěné maso, naklepeme a nasolíme. Spaříme vařící vodou rýži a osolíme. Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na silnější plátky. Očištěné papriky nakrájíme na půlky, rajčata na kolečka a cibuli nadrobno.

2

Na pánvi opečeme prudce plátky masa po obou stranách a vyndáme na horkou misku.

3

Na stejném oleji osmahneme brambory, vyndáme je a osmahneme cibuli, až zesklovatí.

4

Část cibule s olejem rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni dáme vrstvu zpařené rýže, na tu dáme kousky brambor, rajčat a paprik. Vrstvu pokryjeme plátky masa a omastíme částí cibulky.

5

Postup opakujeme a poslední vrstvu dáme rýži.

6

Vše zaléváme vodou tak, aby při pečení byla horní vrstva rýže neustále pod vodou a mohla dobře změknout.

7

Pečeme ve vyhřáté troubě, až maso s rýží změknou a šťáva se vypeče.

8

Podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept