Zapečená zelenina s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená zelenina s mletým masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8328 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 ks | Kedlubna |
100 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
100 g | Salám Poličan |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 112,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Olej stolní, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Salám Poličan, Sýr Eidam cihla 40%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená zelenina s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Do mléka namočíme žemli a vymačkáme. |
2 | Nakrájíme na kostičky trvanlivý salám. |
3 | Do mísy dáme mleté maso, smícháme s vymačkanou rozdrobenou žemlí, bílkem, nakrájeným salámem, osolíme a opepříme. |
4 | Omyjeme rajčata a nakrájíme na plátky. |
5 | Oloupeme a nastrouháme na plátky kedlubny, povaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat. |
6 | Olejem vymažeme zapékací mísu, na dno rozložíme polovinu povařených kedluben, na ně rozetřeme připravené mleté maso a zakryjeme kedlubnami. Pokapeme povrch olejem. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 50 minut. |
7 | Před dopečením rozložíme na kedlubny plátky rajčat a potřeme zapékací směsí. Zapékáme dorůžova. |
8 | Zapékací směs připravíme, že nastrouháme tvrdý sýr a v misce smícháme s bílky, strouhankou a olejem. |
9 | Podáváme s vařenými brambory. |