Zapečená zelenina s mletým masem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
48 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mléka namočíme žemli a vymačkáme.
  • 2
    Nakrájíme na kostičky trvanlivý salám.
  • 3
    Do mísy dáme mleté maso, smícháme s vymačkanou rozdrobenou žemlí, bílkem, nakrájeným salámem, osolíme a opepříme.
  • 4
    Omyjeme rajčata a nakrájíme na plátky.
  • 5
    Oloupeme a nastrouháme na plátky kedlubny, povaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.
  • 6
    Olejem vymažeme zapékací mísu, na dno rozložíme polovinu povařených kedluben, na ně rozetřeme připravené mleté maso a zakryjeme kedlubnami. Pokapeme povrch olejem. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 50 minut.
  • 7
    Před dopečením rozložíme na kedlubny plátky rajčat a potřeme zapékací směsí. Zapékáme dorůžova.
  • 8
    Zapékací směs připravíme, že nastrouháme tvrdý sýr a v misce smícháme s bílky, strouhankou a olejem.
  • 9
    Podáváme s vařenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.