Bulharský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharský salát
Bulharský salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8336 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
8 ks | Paprikové lusky čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 577,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 146,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bulharský salát postup přípravy receptu:
1 | Papriky opečeme na plotýnce, zchladíme je studenou vodou a oloupeme. Rozpůlíme je a zbavíme semen. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na plátky, okurky nakrájíme na kostičky a cibuli na kroužky. |
3 | Vše polijeme marinádou z octa, oleje, soli a petrželky. |