Recept

Zelné závitky s balkánským sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8339

Ingredience

1 ks Cibule
500 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rýže loupaná
50 g Sýr Eidam cihla 30%
100 g Sýr balkánský
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 134kJ
9% Sacharidy 31 g
70% Tuky 53 g
22% Sodík 430 mg
65% Bílkoviny 37 g

Zelné závitky s balkánským sýrem postup přípravy receptu:

1

Na jednotlivé listy rozdělíme zelí, které ponoříme na dvě minuty do osolené vařící vody, vyndáme a necháme okapat.

2

Uvaříme rýži ve dvojnásobném množství osolené vody doměkka. Nastrouháme sýry.

3

Připravíme omáčku ze světlé jíšky z másla a mouky, do které přidáme mléko, rozmícháme a 10 minut povaříme.

4

Nakrájíme oloupanou cibuli a na dvou lžících oleje osmahneme. Přidáme mleté maso a osmažíme za občasného míchání.

5

Do masa zamícháme vařenou rýži, strouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl a pepř.

6

Náplň rozložíme na listy, listy svineme a zavážeme nití. Rozehřejeme ve větší pánvi dvě lžíce oleje, vložíme závitky a za občasného podlití vodou zakryté podusíme 40 minut na mírném ohni.

7

Sundáme nitě a naskládáme do vymazaného pekáče, posypeme balkánským sýrem, zalijeme připravenou omáčkou a v horké troubě 20 minut zapékáme dozlatova.

8

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept