Rychlý třený koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý třený koláč
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8340 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 ks | Citrony |
225 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Máslo čerstvé |
170 ml | Mléko - podmáslí |
330 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Obložení | |
75 g | Cukr krupice |
150 g | Mandle |
75 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 167,7mg |
Draslík | 215,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Mandle, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rychlý třený koláč postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Ušleháme hustou pěnu z másla a cukru, postupně přidáváme vejce a podmáslí. Poté vmícháme směs mouky, kypřicího prášku, vanilkového cukru, špetky soli a kůry nastrouhané z citronu. |
3 | Vzniklé těsto rozprostřeme na vymazaný plech. |
4 | Na obložení smícháme cukr se skořicí a madlovými lupínky a těsto směsí posypeme. Poklademe máslem nakrájeným na vločky a pečeme cca 20min dozlatova. |
5 | Hotový koláč nakrájíme na kousky, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme šlehačkou a griliášem. |