Musaka se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka se špenátem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8347 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřové maso mleté |
800 ml | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 338,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Musaka se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Horkou vodou spaříme špenát a posekáme. |
2 | Rozšleháme vejce v zakysané smetaně. |
3 | Oloupeme a nakrájíme cibuli. |
4 | V hrnci osmahneme na oleji cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Přidáme rajský protlak a šálek vody a podusíme. |
5 | Do vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvu podušeného masa a vrstvu špenátu, poslední vrstvu tvoří maso. Zalijeme šálkem vody a ve vyhřáté troubě pečeme. |
6 | Po 30 minutách zalijeme připravenou smetanou s vejci a 20 minut ještě zapékáme. |