Jednoduchý recept

Musaka se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8347

Ingredience

2 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřové maso mleté
800 ml Voda pitná
250 ml Zakysaná smetana
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 950 kcal
Kilojoule 3 975kJ
5% Sacharidy 16 g
100% Tuky 75 g
20% Sodík 398 mg
92% Bílkoviny 52 g

Musaka se špenátem postup přípravy receptu:

1

Horkou vodou spaříme špenát a posekáme.

2

Rozšleháme vejce v zakysané smetaně.

3

Oloupeme a nakrájíme cibuli.

4

V hrnci osmahneme na oleji cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Přidáme rajský protlak a šálek vody a podusíme.

5

Do vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvu podušeného masa a vrstvu špenátu, poslední vrstvu tvoří maso. Zalijeme šálkem vody a ve vyhřáté troubě pečeme.

6

Po 30 minutách zalijeme připravenou smetanou s vejci a 20 minut ještě zapékáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept