Recept

Křehký rebarborový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8355

Ingredience

Těsto
80 g Cukr krupice
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Obložení
2 kávová lžička Citronová kůra
100 ml Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
1 kg Reveň (Rebarbora)
800 g Rýžová kaše
1 polévková lžíce Solamyl
800 g Tvaroh měkký - nízkotučný
4 ks Vejce slepičí
1 balení Želé dortové

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 033kJ
10% Sacharidy 36 g
9% Tuky 6 g
12% Sodík 239 mg
19% Bílkoviny 11 g

Křehký rebarborový koláč postup přípravy receptu:

1

Vypracujeme soudržné těsto z mouky, másla, cukru, špetky soli a vejce. Zabalené do fólie necháme vychladit cca 30min v lednici.

2

Troubu předehřejeme na 200C.

3

Z těsta vyválíme na vymazaném plechu plát, okraje zvýšíme.

4

Rebarboru očistíme, omyjeme, stáhneme vlákna a nakrájíme ji na kousky. Vložíme do 100ml vody, přidáme 50g cukru a zakrytou cca 3min podusíme doměkka.

5

Žloutky utřeme s tvarohem, rýžovou kaší, citronou kůrou a šťávou, zbytkem cukru a škrobovou moučkou. Poté do hmoty vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Směs rozprostřeme na koláč a pečeme cca 30min.

6

Rebarboru scedíme přes síto, šťávu zachytíme, dužinu navrstvíme na koláč.

7

Šťávu doplníme vodou na 250ml. Želé připravíme podle návodu s rebarborovou šťávou. Zalijeme koláč a želé necháme ztuhnout.

Poznámka

Příprava 55min + doba odpočinutí těsta

Komentáře a hodnocení

 
adfree@seznam.cz
Křehký rebarborový koláč
Těsto se drolí,hrůza,musela jsem nastavit máslem,aby se těsto dalo vyválet.Nedoporučuji Jana

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept