Tvarohový knedlík v ubrousku

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
960 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh, krupici a mléko mírně osolíme, promícháme a krupici necháme nabobtnat. Potom vmícháme postupně rozpuštěné máslo a celá vejce. Vypracujeme těsto.
  • 2
    Těsto zformujeme v namočeném a vyždímaném ubrousku, ovážeme dvakrát na obou stranách a vaříme 30 minut. Asi po 10 minutách varu uvolníme vázání u těsta, ale druhé vázání dále ponecháme až do konce varu.
  • 3
    Po vyjmutí z ubrousku knedlík ihned rozkrájíme nití. Podáváme s ovocnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.