Recept

Tvarohový knedlík v ubrousku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 8363

Ingredience

0,1 l Mléko polotučné
40 g Máslo čerstvé
160 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
500 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 714kJ
10% Sacharidy 37 g
20% Tuky 15 g
5% Sodík 99 mg
55% Bílkoviny 31 g

Tvarohový knedlík v ubrousku postup přípravy receptu:

1

Tvaroh, krupici a mléko mírně osolíme, promícháme a krupici necháme nabobtnat. Potom vmícháme postupně rozpuštěné máslo a celá vejce. Vypracujeme těsto.

2

Těsto zformujeme v namočeném a vyždímaném ubrousku, ovážeme dvakrát na obou stranách a vaříme 30 minut. Asi po 10 minutách varu uvolníme vázání u těsta, ale druhé vázání dále ponecháme až do konce varu.

3

Po vyjmutí z ubrousku knedlík ihned rozkrájíme nití. Podáváme s ovocnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept