Tvarohový knedlík v ubrousku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový knedlík v ubrousku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 8363 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
160 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 137,8mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tvarohový knedlík v ubrousku postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh, krupici a mléko mírně osolíme, promícháme a krupici necháme nabobtnat. Potom vmícháme postupně rozpuštěné máslo a celá vejce. Vypracujeme těsto. |
2 | Těsto zformujeme v namočeném a vyždímaném ubrousku, ovážeme dvakrát na obou stranách a vaříme 30 minut. Asi po 10 minutách varu uvolníme vázání u těsta, ale druhé vázání dále ponecháme až do konce varu. |
3 | Po vyjmutí z ubrousku knedlík ihned rozkrájíme nití. Podáváme s ovocnou omáčkou. |