Jednoduchý recept

Chřestový vývar s drůbežími knedlíčky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 837

Ingredience

250 g Chřest bílý
1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kerblík
150 g Kuřecí prsa
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1000 g Telecí kosti
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 494kJ
2% Sacharidy 7 g
8% Tuky 6 g
13% Sodík 255 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chřestový vývar s drůbežími knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Telecí kosti zalijeme 1.5l vody, osolíme a přivedeme k varu. Zvolna vaříme 2-3 hodiny a z povrchu sbíráme pěnu, dokud se tvoří. Vývar procedíme přes síto.

2

Omytý chřest oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. Odkrojky a slupky přidáme s cukrem a máslem do vývaru, který jsem znovu uvedli k varu. Při mírné teplotě je zvolna vaříme 15 minut. Potom je vyjmeme a vložíme chřestové výhonky a vaříme na skus 8-10 minut.

3

Vychlazená kuřecí prsa rozmixujeme. Přimixujeme smetanu a škrobovou moučku, sůl, bílý a kajenský pepř a citrónovou kůru. Rychle vypracujeme hladkou hmotu.

4

Z vývaru vyjmeme chřest, procedíme ho přes síto a znovu uvedeme do varu a necháme trochu odpařit.

5

Z připravené hmoty utvoříme knedlíčky velikosti olivy a vaříme je zvolna ve vývaru několik minut. Polévku podáváme posypanou kerblíkovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept