Filety z makrely s cibulí a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z makrely s cibulí a kapary
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8378 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
720 g | Makrela - filety |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 493,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 208,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapary sterilované, Makrela - filety, Oříšky piniové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filety z makrely s cibulí a kapary postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a necháme zpěnit cca 3min na rozehřátém oleji. Osolíme, přidáme nahrubo nasekané kapary, piniová semínka a restujeme ještě cca 3min. |
2 | Poté cibuli vyjmeme, do pánve přidáme lžíci oleje a vložíme filety kůží dolů. Na prudkém ohni pečeme cca 3min, obrátíme, posypeme cibulí, odstavíme, zakryjeme a necháme 2min odpočinout. |
Poznámka
Podáváme horké, vhodnou přílohou je polenta.