Ryba s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba s rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8387 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 203,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ryba s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a osolíme rybu. Omyjeme, spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme na plátky. Oloupeme a na plátky nakrájíme cibuli. |
2 | Vymažeme zapékací mísu máslem. |
3 | Rozehřejeme na pánvi máslo a osmahneme porce ryby po obou stranách. Přendáme je do zapékací mísy. |
4 | Na zbytku másla na pánvi opečeme cibuli a položíme na porce ryby. |
5 | Na cibuli rozložíme rajčata, osolíme, opepříme a zalijeme zakysanou smetanou.Ve vyhřáté troubě 25 minut zapékáme a podáváme s bramborami a čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Můžeme použít i jiný druh ryby.