Jednoduchý recept

Rybí filé po švédsku

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8398

Ingredience

500 g Filé z aljašské tresky
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Vývar rybí
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 345kJ
1% Sacharidy 4 g
26% Tuky 19 g
14% Sodík 278 mg
59% Bílkoviny 33 g

Rybí filé po švédsku postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vody vložíme osolené rybí filé a krátce povaříme.

2

Vyjmeme maso a vývar ponecháme k dalšímu použití.

3

Připravíme v hrnci světlou jíšku ze dvou lžic másla a mouky, zalijeme vývarem, rozmícháme a 10 minut povaříme.

4

Omáčku zjemníme žloutkem a opepříme.

5

Očistíme a nakrájíme žampiony.

6

Nastrouháme sýr.

7

Do zapékací mísy vložíme rybu, zalijeme omáčkou, posypeme houbami, sýrem a strouhankou.

8

Poklademe vločkami ze zbytku másla a 30 minut zapékáme.

9

Podáváme s čerstvým bílým pečivem nebo vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept