Brambory se špenátem a rajčaty

40 min.
Slovensko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V cedníku necháme rozmrazit špenát, aby voda mohla odtékat. Oloupeme a na plátky nakrájíme brambory.
  • 2
    Rozehřejeme na pánvi olej a opečeme plátky brambor.
  • 3
    Oloupeme a prolisujeme česnek a přidáme k opečeným bramborám. Osolíme a opepříme. Omyjeme a na plátky nakrájíme rajčata.
  • 4
    Rozehřejeme v hrnci máslo a podusíme krátce špenát.
  • 5
    Vymažeme máslem zapékací mísu a vrstvíme střídavě bramborové plátky, špenát a rajčata.
  • 6
    První a poslední vrstvu tvoří brambory.
  • 7
    Zalijeme smetanou a 40 minut zapečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.