Zapékané brambory se žampiony

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
64 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme brambory, dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka.
  • 2
    Pak slijeme, vychladlé oloupeme a na kostky nakrájíme.
  • 3
    Oloupeme a na plátky pokrájíme žampiony.
  • 4
    Rozkvedláme vejce s mlékem, osolíme a opepříme.
  • 5
    Nastrouháme sýr.
  • 6
    Smícháme v misce brambory a žampiony a dle chuťi osolíme a opepříme.
  • 7
    Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do něj brambory.
  • 8
    Dáme krátce zapéct do vyhřáté trouby, zalijeme vejci a 20 minut zapékáme bez přikrytí.
  • 9
    Posypeme strouhaným sýrem a 15 minut dopečeme, dokud sýr není růžový.
  • 10
    Hotové jídlo podáváme se zeleninovým salátem či nakládanou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.