Zapékané brambory se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané brambory se žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8417 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 332,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékané brambory se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory, dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. |
2 | Pak slijeme, vychladlé oloupeme a na kostky nakrájíme. |
3 | Oloupeme a na plátky pokrájíme žampiony. |
4 | Rozkvedláme vejce s mlékem, osolíme a opepříme. |
5 | Nastrouháme sýr. |
6 | Smícháme v misce brambory a žampiony a dle chuťi osolíme a opepříme. |
7 | Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do něj brambory. |
8 | Dáme krátce zapéct do vyhřáté trouby, zalijeme vejci a 20 minut zapékáme bez přikrytí. |
9 | Posypeme strouhaným sýrem a 15 minut dopečeme, dokud sýr není růžový. |
10 | Hotové jídlo podáváme se zeleninovým salátem či nakládanou okurkou. |