Jednoduchý recept

Rýžový nákyp se šunkou a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 8429

Ingredience

1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
700 g Rýže dušená
150 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 743kJ
11% Sacharidy 40 g
20% Tuky 15 g
7% Sodík 148 mg
52% Bílkoviny 29 g

Rýžový nákyp se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Uvaříme rýži a necháme vychladnout.

2

Nastrouháme sýr, šunku nasekáme.

3

Smícháme v misce rýži, žloutky, 100g nastrouhaného sýra, nasekanou šunku, petržel a rajčatový protlak.

4

Osolíme, opepříme a promícháme.

5

Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme opatrně do směsi.

6

Vymažeme zapékací mísu a naplníme připravenou směsí.

7

30 minut zapečeme v horké troubě, potom nákyp posypeme zbytkem sýra.

8

10 minut dopečeme, dokud není sýr růžový.

9

Nákyp podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept