Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 844

Ingredience

1 ks Cibule
0,3 l Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
500 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 177kJ
3% Sacharidy 11 g
33% Tuky 25 g
11% Sodík 224 mg
8% Bílkoviny 5 g

Zeleninový krém postup přípravy receptu:

1

Zeleninu a brambory očistíme, podle druhu oškrabeme nebo oloupeme a nakrájíme na kousky.

2

Na rozehřátém oleji vše opečeme. Přilijeme polovinu vývaru, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a přikryté zvolna doměkka vaříme asi 25 minut.

3

Zeleninu rozmixujeme( nejlépe ponorným mixérem přímo v hrnci), rozmícháme ve zbylém vývaru a přivedeme opět k varu. Podle potřeby můžeme ještě přidat vodu, aby polévka měla hustotu, jakou si přejeme.

4

Polévku podle chuti ještě osolíme, opepříme. Zjemníme jí smetanou a podáváme posypanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept