Zeleninový krém

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu a brambory očistíme, podle druhu oškrabeme nebo oloupeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Na rozehřátém oleji vše opečeme. Přilijeme polovinu vývaru, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a přikryté zvolna doměkka vaříme asi 25 minut.
  • 3
    Zeleninu rozmixujeme( nejlépe ponorným mixérem přímo v hrnci), rozmícháme ve zbylém vývaru a přivedeme opět k varu. Podle potřeby můžeme ještě přidat vodu, aby polévka měla hustotu, jakou si přejeme.
  • 4
    Polévku podle chuti ještě osolíme, opepříme. Zjemníme jí smetanou a podáváme posypanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.