Lososový pstruh se štěrbákem a listovou čekankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososový pstruh se štěrbákem a listovou čekankou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8488 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
200 g | Čekanka |
200 g | Čekanka belgická |
200 g | Locika salátová |
40 ml | Olej olivový |
600 g | Pstruh lososový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 116g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 143,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Čekanka, Čekanka belgická, Locika salátová, Pstruh lososový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lososový pstruh se štěrbákem a listovou čekankou postup přípravy receptu:
1 | Obě čekanky i lociku podusíme odděleně na polovině oleje. Lociku a listovou čekanku nakrájíme nahrubo, belgickou čekanku na proužky. Promícháme a směsí naplníme 4 vykrajovátka položená na talíři. |
2 | Artyčoky očistíme, rozčvrtíme, uvaříme a ochutíme solí a zbytkem oleje. |
3 | Pstruha podusíme cca 5min v páře a podáváme s artyčoky a zeleninou vyklopenou z vykrajovátek. |