Frankfurtská polévka

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
562 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku.
  • 2
    Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
  • 3
    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
  • 4
    Potom do polévky přidáme oloupané párky, které jsme nakrájeli na jemné plátky a podusili na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme.
  • 5
    Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
  • 6
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 18. 6. 2016
Frankfurtská polévka
Moc dobrá polévka, musím pochválit. Spotřebovala jsem jen více tuku než uvádí recept a nedávala jsem polévkové koření, měla jsem silný vývar. Kdo chce, může do polévky přidat uvařit trochu brambor nakrájených na kostky. Jednoznačně palec nahoru:😎
Anonymní uživatel
so 18. 6. 2016
Frankfurtská polévka
Moc dobrá polévka, musím pochválit. Spotřebovala jsem jen více tuku než uvádí recept a nedávala jsem polévkové koření, měla jsem silný vývar. Kdo chce, může do polévky přidat uvařit trochu brambor nakrájených na kostky. Jednoznačně palec nahoru:😎