Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 850

Ingredience

100 g Cukr krupice
3 ks Cukr vanilka
500 g Kompot meruňkový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 l Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Poleva čokoládová
3 ks Pudinkový prášek - vanilkový
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
25 g Solamyl
400 ml Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
40 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 576kJ
15% Sacharidy 54 g
18% Tuky 13 g
9% Sodík 187 mg
19% Bílkoviny 11 g

Božské kostky postup přípravy receptu:

1

Žloutky oddělíme od bílků, k bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru.

2

Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.

3

Do pekáče vyloženého pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.

4

Z pudinkového prášku, mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Riccotu našleháme a po částech do ní vmícháme pudink.

5

Korpus poklademe okapanými meruňkami, potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout.

6

Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou, ušlehanou smetanou a čokoládovými hoblinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept