Jahodový krém
30 min.
Ingredience
- 50gramůCukr krupice
 - 10gramůSolamyl
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 500gramůJahody zahradní
 - 2decilitryMléko polotučné
 - 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
31 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozkvedláme žloutky, cukr a Solamyl. Nádobu vložíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Necháme vychladnout.
 - 2Potom krém smícháme s ušlehanou smetanou. Podáváme v miskách nebo pohárech. Na dno dáme omyté, čerstvé jahody, zalijeme je krémem a ozdobíme šlehačkou. Podáváme dobře vychlazené.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.