Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8513

Ingredience

50 g Cukr krupice
500 g Jahody zahradní
2 dl Mléko polotučné
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
10 g Solamyl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 727kJ
8% Sacharidy 29 g
41% Tuky 31 g
0% Sodík 9 mg
12% Bílkoviny 6 g

Jahodový krém postup přípravy receptu:

1

V mléce rozkvedláme žloutky, cukr a Solamyl. Nádobu vložíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Necháme vychladnout.

2

Potom krém smícháme s ušlehanou smetanou. Podáváme v miskách nebo pohárech. Na dno dáme omyté, čerstvé jahody, zalijeme je krémem a ozdobíme šlehačkou. Podáváme dobře vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept