Jahodový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový krém
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8513 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
500 g | Jahody zahradní |
2 dl | Mléko polotučné |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Solamyl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 272,6mg |
Draslík | 207,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jahodový krém postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozkvedláme žloutky, cukr a Solamyl. Nádobu vložíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Necháme vychladnout. |
2 | Potom krém smícháme s ušlehanou smetanou. Podáváme v miskách nebo pohárech. Na dno dáme omyté, čerstvé jahody, zalijeme je krémem a ozdobíme šlehačkou. Podáváme dobře vychlazené. |