Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8517

Ingredience

150 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mouka polohrubá
20 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé
5 ks Vejce slepičí
600 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 120kJ
10% Sacharidy 37 g
15% Tuky 12 g
2% Sodík 41 mg
11% Bílkoviny 6 g

Švestková bublanina postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme polovinu cukru a postupně žloutky. Potom přidáme zbylý cukr. Bílky šleháme na pevný sníh, který zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou a práškem do pečiva.

2

Těsto rozestřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Poklademe půlkami okapaných švestek a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

3

Vychladlou bublaninu pocukrujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept