Pečený bažant - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený bažant
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8525 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bažant obecný |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
80 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 433,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený bažant postup přípravy receptu:
1 | Očištěného bažanta protkneme částí slaniny, navrchu i uvnitř osolíme a na zbylé slanině a na másle jej dusíme pod pokličkou. Občas maso obrátíme a podléváme vývarem. |
2 | Když je bažant poloměkký, pečeme je bez pokličky za častého polévání šťávou dorůžova. |
3 | Porce bažanta podáváme s dušenou rýží nebo s jemným knedlíkem a s červeným zelím. |