Jednoduchý recept

Pečený bažant

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 8525

Ingredience

1 ks Bažant obecný
0,5 l Hovězí vývar základní
40 g Máslo čerstvé
80 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,221 kcal
Kilojoule 5 108kJ
0% Sacharidy 1 g
94% Tuky 71 g
41% Sodík 824 mg
241% Bílkoviny 136 g

Pečený bažant postup přípravy receptu:

1

Očištěného bažanta protkneme částí slaniny, navrchu i uvnitř osolíme a na zbylé slanině a na másle jej dusíme pod pokličkou. Občas maso obrátíme a podléváme vývarem.

2

Když je bažant poloměkký, pečeme je bez pokličky za častého polévání šťávou dorůžova.

3

Porce bažanta podáváme s dušenou rýží nebo s jemným knedlíkem a s červeným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept