Italská zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská zeleninová polévka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 854 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
2 ks | Brambory zimní |
2 ks | Celer bulvový |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
100 g | Datle sušené |
100 g | Fazolové lusky zelené |
0,5 ks | Fenykl sladký - hlíza |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
5 ks | Kapusta hlávková |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
100 g | Špagety, Makarony vařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 122g |
---|---|
Cholesterol | 21,5mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 55g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kapusta hlávková, Rajčata, Špagety, Makarony vařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory zimní, Datle sušené, Fenykl sladký - hlíza, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Italská zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme přes noc do studené vody. |
2 | Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i slaninu. |
3 | Ve velkém hrni rozehřejeme olej a dáme zesklovatět slaninu, potom cibuli a česnek. |
4 | Přidáme připravené fazole, nakrájenou zeleninu, koření a vše vaříme doměkka. |
5 | Nakonec do polévky přidáme uvařené těstoviny a podáváme. |