Uzená kambala v páře
50 min.
Ingredience
- 40gramůPetržel - nať
- 600gramůKambala
- 4kusyBrambory
- 1kusBobkový list
- 4lžičkyČaj uzený sypaný
- 1lžíceMajoránka
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 70mililitrůOlej olivový
- 1špetkaFenykl obecný
- 300gramůMangold
- 1špetkaPepř bílý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
930 mg
Postup přípravy
- 1Mangold očistíme a oddělíme stonky a listy.
- 2Bílé stonky a nakrájené brambory povaříme ve vodě se špetkou soli, bobkovým listem a trochou oleje.
- 3Listy mangoldu rozprostřeme do košíku parního hrnce a rozložíme na ně rybí filety, které jsme nakrájeli nakoso.
- 4Pod napařovací košík nalijeme vývar, několik lžiček čaje a vaříme cca 8min.
- 5Mezitím připravíme omáčku. Rozmixujeme 60ml oleje s petrželkou, lístky majoránky, uvařenými žloutky a šťávou z poloviny citronu. Ochutíme solí, pepřem a fenyklem.
- 6Rybí filé podáváme s vařenými bramborami, mangoldem a aromatickou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.