Uzená kambala v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená kambala v páře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8554 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 ks | Brambory |
4 kávová lžička | Čaj uzený sypaný |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Fenykl obecný |
600 g | Kambala |
1 polévková lžíce | Majoránka |
300 g | Mangold |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
40 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 258,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Citrony, Fenykl obecný, Kambala, Majoránka, Mangold, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj uzený sypaný, Olej olivový, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Uzená kambala v páře postup přípravy receptu:
1 | Mangold očistíme a oddělíme stonky a listy. |
2 | Bílé stonky a nakrájené brambory povaříme ve vodě se špetkou soli, bobkovým listem a trochou oleje. |
3 | Listy mangoldu rozprostřeme do košíku parního hrnce a rozložíme na ně rybí filety, které jsme nakrájeli nakoso. |
4 | Pod napařovací košík nalijeme vývar, několik lžiček čaje a vaříme cca 8min. |
5 | Mezitím připravíme omáčku. Rozmixujeme 60ml oleje s petrželkou, lístky majoránky, uvařenými žloutky a šťávou z poloviny citronu. Ochutíme solí, pepřem a fenyklem. |
6 | Rybí filé podáváme s vařenými bramborami, mangoldem a aromatickou omáčkou. |