Pudinková bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudinková bábovka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 856 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
225 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Olej stolní |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
175 g | Solamyl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 133,9mg |
Draslík | 102,1mg |
Vláknina | 176,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pudinková bábovka postup přípravy receptu:
1 | Žloutky ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme solamyl, pudink, kypřící prášek, citronovou kůru a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Pečeme zvolna v předem vyhřáté troubě přibližně 45 minut. |
3 | Před podáváním bábovku pocukrujeme. |