Recept

Semifreddo ze zelených jablek

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8569

Ingredience

1 ks Citrony
55 g Cukr krupice
3 ks Jablka
4 ks Jahody zahradní
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 653kJ
6% Sacharidy 20 g
12% Tuky 9 g
2% Sodík 47 mg
4% Bílkoviny 2 g

Semifreddo ze zelených jablek postup přípravy receptu:

1

Ze dvou jablek odstraníme jadřince, nakrájíme je na kousky a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu a 2 lžícemi cukru.

2

Omyté jahody nakrájíme na plátky a vyložíme jimi 8 malých nákypových formiček vyložených pečicím papírem. Necháme chladit v lednici.

3

Bílky se špetkou soli a 50g cukru vyšleháme do tuhého sněhu. Opatrně promícháme s rozmixovanými jablky a ušlehanou smetanou.

4

Směs rozdělíme do formiček a min. 2 hodiny chladíme v mrazničce.

5

Poté semifreddo vyklopíme na talířky, dozdobíme plátky zbylého jablka a ihned studené podáváme.

Poznámka

Použijeme zelená jablka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept