Jednoduchý recept

Frankfurtská polévka s párkem a bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Frankfurtská polévka s párkem a bramborami 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 86
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

300 g Brambory
13,3 g Česnek
100 g Cibule
2 l Hovězí vývar základní
66,6 g Mouka pšeničná hladká T 650
16,6 g Paprika mletá sladká
200 g Párky jemné
1,3 g Pepř černý mletý
6,6 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
33,3 g Slanina vepřová
13,3 g Sůl
66,6 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 901kJ
4% Sacharidy 13 g
19% Tuky 14 g
54% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g
Frankfurtská polévka s párkem a bramborami
  • Frankfurtská polévka s párkem a bramborami
  • 1
  • Frankfurtská polévka s párkem a bramborami
  • 2
  • Vložit obrázek

Frankfurtská polévka s párkem a bramborami postup přípravy receptu:

1

Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku.

2

Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme částí vlažného vývaru a uvedeme do varu. Polévku za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně 20 minut.

3

Brambory opláchneme a nakrájíme na menší kostky, zalijeme zbylým vývarem a částečně uvaříme.

4

Uvařené brambory i s odvarem vlijeme do polévky, přidáme česnek utřený se solí a oloupané párky, nakrájené na stejné plátky a podušené na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme.

5

Nakonec do polévky zamícháme na malé kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu a dochutíme polévkovým kořením, případně přisolíme a důkladně provaříme.

6

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Frankfurtská polévka s párkem a bramborami
Doporučuji, je to klasická polévka známá z jídelen a meníčkových restaurací. Porce jsou ale menší, zhruba 2 - 2,3 dl na osobu. Přidala jsem jen malinko více oleje na jíšku a vynechala slaninu, která se přidává až do hotové polévky. Bohužel jsem neměla petrželovou nať ani pažitku. Tato polévka se dá zjemnit troškou sladké smetany a při navýšení ingrediencí může sloužit jako polévka přesnídávková, která se podává s chlebem. Za mě palec nahoru.smile
 
bamblebee@atlas.cz
Frankfurtská polévka s párkem a bramborami
Taky si jí dělávám je dobrá mám rád tyto polévky a další z knihy recepty teplých pokrmů. Za mne palec též nahorutongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept