Jedny z nejoblíbenějších receptů jsou recepty na tvarohovou bábovku. Nabízíme ten, díky kterému připravíte výbornou dobrotu pro pohoštění přátel.
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší tvarohová bábovka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 862 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
328 g | Cukr moučkový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
425 g | Mouka polohrubá |
100 g | Poleva čokoládová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
250 g | Tvaroh jemný |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 154,6mg |
Draslík | 227,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 141,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Poleva čokoládová, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší tvarohová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo, žloutky a cukr umícháme do husté pěny. Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme osolenou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a opět promícháme. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut. |
3 | Po vychladnutí ji polijeme čokoládovou polevou. |
Tvarohová bábovka je dobrá, jen jsem musela přidávat zhruba 1 dl mléka, jelikož bylo těsto moc husté a to jsem použila tvaroh z vaničky. Moc taky doporučuji přidat na ochucení trochu citronové kůry a místo trošky normalního cukru dát cukr vanilkový. Pekla jsem ze snížené dávky na 8 porcí. Čokoládové polevy jsem použila více než uvádí recept, ale jelikož se mi s ní moc nevedlo, tak jsem nakonec celý povrch bábovky mírně posypala kokosem. Ten pak i bábovku trochu ochutil. Pokud bych měla známkovat, tak pokud bych přesně dodržela recept, ničím neochutila, nepřidala mléko, tak je to průměr.