Nejlepší tvarohová bábovka

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo, žloutky a cukr umícháme do husté pěny. Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme osolenou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a opět promícháme. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut.
  • 3
    Po vychladnutí ji polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 18. 6. 2016
Nejlepší tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka je dobrá, jen jsem musela přidávat zhruba 1 dl mléka, jelikož bylo těsto moc husté a to jsem použila tvaroh z vaničky. Moc taky doporučuji přidat na ochucení trochu citronové kůry a místo trošky normalního cukru dát cukr vanilkový. Pekla jsem ze snížené dávky na 8 porcí. Čokoládové polevy jsem použila více než uvádí recept, ale jelikož se mi s ní moc nevedlo, tak jsem nakonec celý povrch bábovky mírně posypala kokosem. Ten pak i bábovku trochu ochutil. Pokud bych měla známkovat, tak pokud bych přesně dodržela recept, ničím neochutila, nepřidala mléko, tak je to průměr.😬