Jednoduchý recept

Kuře nadívané

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 8631

Ingredience

Nádivka
1 ks Játra kuřecí
1 polévková lžíce Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
4 polévková lžíce Strouhanka
1 ks Sůl
2 ks Vejce slepičí
Kuře nadívané
1 ks Kuře
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,114 kcal
Kilojoule 4 662kJ
2% Sacharidy 5 g
104% Tuky 78 g
4867% Sodík 97 g
164% Bílkoviny 92 g

Kuře nadívané postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osušíme, kůži směrem od volete k tělu prsty hodně uvolníme. Do volete se poté vejde více nádivky. Kuře zevně i uvnitř osolíme.

2

Nožem naškrábeme játra, na kousku másla podusíme, přidáme k nim špetku jemně nasekané petrželové natě a krátce osmahneme.

3

Máslo se žloutky utřeme do pěny v míse, přidáme předem mlékem navlhčenou housku, vychladlá podušená játra, muškátový květ, sůl a petrželovou nať. Směs řádně rozmícháme a na závěr do ní vmícháme tuhý sníh z bílků. V případě, že je nádivka příliš řídká, přidáme trochu strouhané žemle.

4

Připravenou nádivkou naplníme prostor ve voleti a zašijeme jej. Plníme jej volně, aby nádivka mohla nabývat a kůže nepraskla. Zbylou nádivkou můžeme naplnit břišní dutinu a také ji zašijeme.

5

Naplněné kuře nejdříve opečeme rychle po obou stranách a následně pečeme nádivkou nahoru, aby se nepřipekla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept