Recept

Krevety ve filetech z pražmy královské

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8641

Ingredience

200 g Fenykl obecný
4 ks Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
2 ks Pomeranče
500 g Pražma
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

106% Kalorie 2,091 kcal
Kilojoule 8 747kJ
38% Sacharidy 136 g
80% Tuky 60 g
95% Sodík 2 g
935% Bílkoviny 526 g

Krevety ve filetech z pražmy královské postup přípravy receptu:

1

Z pražmy připravíme filety, podélně rozřízneme tak, aby na jedné straně zůstaly spojené. Volné části spojíme tak, abychom vytvořili tvar srdce, do každého vložíme 2 vyloupané krevety zbavené střívka.

2

Upevníme párátkem, přemístíme do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 190C cca 12min.

3

Mezitím očistíme fenykl, nakrájíme na tenké plátky a na lžičce rozpáleného oleje cca 2-3min orestujeme. Pokapeme šťávou vylisovanou z půlky pomeranče, teplotu zvýšíme, ochutíme solí a pepřem.

4

Po 1min odstavíme, přidáme oloupané dílky pomeranče, rozdělíme na talíře, poklademe hotovými srdíčky z ryby a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept