Rajčatová polévka s ricottovými nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s ricottovými nočky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8644 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 hrst | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 dl | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
80 g | Protlak rajčatový |
0,5 ks | Rohlíky bílé |
1 ks | Sůl |
100 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 20,3mg |
Draslík | 340,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Protlak rajčatový, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s ricottovými nočky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme rajský protlak a při nižší teplotě povaříme, dokud směs nezačne mít tmavě červenou barvu. Přimícháme na plátky nakrájený česnek, lžičku hladké mouky, zalijeme litrem vývaru z kostky, dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a necháme 20 minut povařit. |
2 | Plátky rohlíku namočíme do mléka, vymačkáme a v misce smícháme se sýrem, polohrubou moukou a trochou soli. Pomocí dvou lžiček tvarujeme nočky, které vaříme v osolené vodě asi 3 minuty. |
3 | Nočky přidáme do polévky spolu s hrstí bylinek a dle chuti osolíme a opepříme. |