Recept

Rajčatová polévka s ricottovými nočky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 8644

Ingredience

1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Cibule
1 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Mouka polohrubá
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Olej olivový extra panenský
1 ks Pepř černý mletý
1 ks Polévkové kostky Vitana
80 g Protlak rajčatový
0,5 ks Rohlíky bílé
100 g Sýr Ricotta
1 ks Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 058kJ
8% Sacharidy 29 g
52% Tuky 39 g
6462% Sodík 129 g
17% Bílkoviny 9 g

Rajčatová polévka s ricottovými nočky postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme rajský protlak a při nižší teplotě povaříme, dokud směs nezačne mít tmavě červenou barvu. Přimícháme na plátky nakrájený česnek, lžičku hladké mouky, zalijeme litrem vývaru z kostky, dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a necháme 20 minut povařit.

2

Plátky rohlíku namočíme do mléka, vymačkáme a v misce smícháme se sýrem, polohrubou moukou a trochou soli. Pomocí dvou lžiček tvarujeme nočky, které vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.

3

Nočky přidáme do polévky spolu s hrstí bylinek a dle chuti osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept