Jednoduchý recept

Dýňové nákypy s ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8658

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
400 g Dýně
1 ks Feferony
70 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
120 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Vývar zeleninový
200 g Čekanka
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 580kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 195 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dýňové nákypy s ricottou postup přípravy receptu:

1

Dýňovou dužinu nakrájíme na klínky a cibuli nadrobno.

2

Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli s bobkovým listem, přidáme dýni, podlijeme naběračkou vývaru, ochutíme hrubou solí a pepřem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje. Poté bobkový list vyjmeme a dýni rozmixujeme na hladké pyré.

3

Do vzniklé hmoty zapracujeme vejce, ricottu, přilijeme mléko, přidáme lžíci nastrouhaného parmazánu a ochutíme pepřem.

4

6 obdélníkových formiček vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme dýňovou směsí, upěchujeme a uhladíme.

5

Pečeme v troubě předehřáté na 170C cca 20min.

6

Čekanku očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a krátce prohřejeme na rozpáleném oleji spolu se stroužkem česneku, špetkou soli a kouskem feferonky bez semínek.

7

Na talíře rozdělíme orestovanou čekanku, dýňový nákyp a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept