Jednoduchý recept

Celerové balíčky na bílém víně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8663

Ingredience

1 ks Bobkový list
700 g Celer řapíkatý
1 ks Hřebíček
80 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý celý
60 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
400 ml Víno bílé
40 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 950kJ
3% Sacharidy 12 g
14% Tuky 10 g
17% Sodík 340 mg
7% Bílkoviny 4 g

Celerové balíčky na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Celerové řapíky očistíme, odstraníme tuhá vlákna, nakrájíme na stejně silné tyčinky dlouhé cca 10cm.

2

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme špetku soli, hřebíček, bobkový list a několik zrnek pepře, vložíme celerové tyčinky a povaříme cca 4min. Poté slijeme a necháme na tácu vychladnout.

3

Z tyčinek připravíme 12 balíčků a převážeme je několika stébly pažitky.

4

Mrkev, šalotku a slaninu nakrájíme na kostičky a ve vysokém hrnci orestujeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem, vložíme celerové balíčky, zakryjeme, snížíme teplotu a cca 15-20min podusíme, dokud se tekutina neodpaří. Mezitím jednou obrátíme.

5

Balíčky podáváme teplé, se zeleninou a slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept