Dušený bažant na hruškách a pomerančích
250 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 600gramůHrušky
 - 2kusyPomeranče
 - 1kusBobkový list
 - 200mililitrůVývar zeleninový
 - 1lžičkaSůl
 - 2kilogramyBažant obecný
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 50gramůSlanina vepřová
 - 1kusCeler řapíkatý
 - 100mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
53 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče oloupeme, odstraníme i bílou slupku, nakrájíme na plátky, šťávu zachytíme. Kůru nakrájíme na jemné proužky, poté 2x spaříme vroucí vodou a scedíme.
 - 2Oloupané hrušky nakrájíme na osminky a na troše rozpáleného oleje orestujeme spolu s bobkovým listem.
 - 3V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli, celer a slaninu nakrájené na kostičky. Na tento základ vložíme kuchyňsky upraveného bažanta a z každé strany 2-3min orestujeme.
 - 4Maso vyjmeme, do výpeku přidáme pomeranče a hrušky. (několik kousků odložíme do náplně).
 - 5Bažanta naplníme zbytkem hrušek promíchaných s hrstkou soli, ovážeme kuchyňským provázkem a vrátíme do kastrolu. Poklademe ho pomerančovou kůrou, podlijeme pomerančovou šťávou, vývarem, ochutíme solí a pepřem a na mírném ohni pod pokličkou dusíme alespoň 3hodiny.
 - 6Bažanta podáváme s dušenými hruškami a pomeranči.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.