Jednoduchý recept

Kuře zadělávané II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8670
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Hřebíček
37,5 g Karotka
1200 g Kuře
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
52 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 325kJ
1% Sacharidy 4 g
79% Tuky 59 g
21% Sodík 425 mg
104% Bílkoviny 59 g

Kuře zadělávané II postup přípravy receptu:

1

Očištěné kuře rozporcujeme na čtvrtky a spolu s drůbky uvaříme v malém množství osolené vody do poloměkka. Následně přidáme ke kuřeti na kostičky nakrájenou zeleninu s karotkou, okořeníme a dovaříme do měkka.

2

Z mouky a větší části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem z kuřete, řádně rozšleháme a povaříme zhruba 15 minut.

3

Nakrájené žampióny podusíme na kousku másla, přidáme do omáčky, přilijeme smetanu nebo mléko se zakvedlanými žloutky. Omáčku již nevaříme, pouze ji společně s kuřetem prohřejeme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařený květák nebo suchou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept