Jednoduchý recept

Kuře na pomerančích II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 8735

Ingredience

0,5 ks Cibule
2 ks Jablka
1200 g Kuře
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Pomeranče
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 819 kcal
Kilojoule 3 428kJ
10% Sacharidy 35 g
66% Tuky 50 g
21% Sodík 415 mg
103% Bílkoviny 58 g

Kuře na pomerančích II postup přípravy receptu:

1

Drůbky z kuřete omyjeme a spolu s nastrouhanou kořenovou zeleninou a kouskem cibule dáme vařit do osolené vody, abychom získali vývar.

2

Omyté kuře osušíme, osolíme a upečeme na másle.

3

Oloupaná jablka rozdělíme na 6 dílků, zbavíme jadřinců, dáme do misky z varného skla, posypeme cukrem, podlijeme 3 lžícemi vody, přikryjeme a podusíme. Dusíme pouze tak krátce, aby se nám nerozpadla.

4

Ze šťávy z kuřete odlijeme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru z drůbků, přimícháme Maizenu rozmíchanou v troše chladného vývaru a povaříme. Na závěr do šťávy přimícháme nastrouhanou kůru z pomeranče a prohřejeme. Dobře oloupané pomeranče zbavíme bílé blány, rozdělíme na měsíčky.

5

Upečené a naporcované kuře vyskládáme na mísu, obložíme dušenými jablky a dílky pomerančů. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. Jinou přílohu již nepodáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept